Kaagse Kazen

Een van de stops van de Culinaire Kaag Cruise is  Boerderij Hoeve Waterrijk. Hier  krijgt u een “kaas plankje” van twee kaasboerderijen van de Kaag.

Hieronder een korte introductie van de boerderijen en een link naar hun eigen website.

Boerderij Hoeve Waterrijk

Al 90 jaar lang maakt de familie Van der Poel op hun boerderij Hoeve Waterrijk boerenkaas. Hun specialiteit is de Boeren Goudse Oplegkaas, veelvuldig bekroond nationaal en internationaal. In 2023 is deze oplegkaas zelfs bekroond tot beste boerenkaasspecialiteit van Nederland! Deze kaas is bijna 3 jaar gerijpt en gemaakt in houten vaten met linnen doeken en de koeien lopen dag en nacht buiten.

Ook de belegen boerenkaas op uw plankje is van Hoeve Waterrijk en heeft dit jaar goud behaald bij de Cum Laude verkiezing Voor verkooppunten zie www.boerengoudseoplegkaas.nl

Voor informatie over de boerderij www.hoevewaterrijk.nl

Helaas geen verkoop aan huis.

Boerderij Weidegeluk

Deze belegen Boeren Leidse kaas is een kaas met een eeuwen oude traditie en gemaakt van magere melk met een toevoeging van komijnzaad aan de wrongel.

De fenegriek kaas is ook gemaakt van magere melk en ook bij boerderij Weidegeluk. Hun winkel is open op donderdag tot en met zaterdag van 15.30 tot 17.30. U bent van harte welkom. www.weidegeluk.nl

Het witte kaasje op uw bordje is een volvette jong belegen geitenkaas. Geniet ervan!!