Startschema

Donderdag 14 juliDames wedstrijden valk & regenboogna afloop serie wedstrijden

Datum 1e start eerste klasse Middag/avond start
Woensdag 13 juli 10:00 uur fleetraces wordt nader bekend gemaakt
Donderdag 14 juli 10:00 uur fleetraces wordt nader bekend gemaakt
Vrijdag 15 juli 10:00 uur fleetraces wordt nader bekend gemaakt
Vrijdag 15 juli 14:00 uur KaagSwim 17:00 uur
Vrijdag 15 juli 15:30 uur AfterSwim op terras en Kaagplein 18:00 uur
Vrijdag 15 juli 18:00 uur Holland Friesland Wedstrijden 18:00 uur
Zaterdag 16 juli 10:00 uur fleetraces na afloop serie wedstrijden
Zaterdag 16 juli Holland Friesland Wedstrijden wordt nader bekend gemaakt
Zondag 17 juli 10:00 uur wordt nader bekend gemaakt

Het feestelijke walprogramma van de honderdste kaagweek

Iedere dag vanaf 16:00 uur is er livemuziek op het terras, het grasveld of in de kaagsociëteit. Muziek uit alle windstreken; van Franse chansons, tot Bluegrass en van Folk en sing a songwriter tot Jazz en Blues.

Dinsdag 12 juli, de opening

Dinsdagavond 12 juli om 20:15 uur zal de 100e Kaagweek officieel worden geopend door de Burgemeester van Teylingen Carla Breuer op de Kaagsociëteit.   Aansluitend zullen er regionale-sprint-roei-kampioenschappen voor de deur worden gehouden. Het roeispektakel is een aanrader om naar te komen kijken en het geheel zal muzikaal omlijst worden vanaf 20:30 uur.   Vanaf 21:00 -22:00 uur speelt  orkest St. Jeanne d’Arc.  Vanaf 22.00 uur wordt de avond muzikaal uitgeluid door de band Marcel van Dijk tot ca 24:00 uur.

Woensdag 13 juli, knipoog naar het verleden

De oudere zeilers zullen zich de feesttent van vroeger zeker herinneren. Met een plastic vlaggetje of ankertje als toegangsbewijs mocht je de tent in. Daar reikte voorzitter van der Steur met veel lovende woorden de dagprijzen uit. Op het podium speelde later op de avond een bandje en werd er in de tent volop gedanst. Omdat op Kaagdorp de woonplaats was van Peter Schilperoord, verscheen af en toe spontaan (zo leek het in ieder geval) de complete Dutch Swing College Band! In de zestiger jaren waren dat de avonden die nu nog worden gememoreerd.

Daarom speelt op de eerste zeildag van de kaagweek de nu 75 jaar bestaande Dutch Swing College in de tent. Voor de swingende stellen uit de zestiger jaren zijn er nu 200 stoeltjes beschikbaar… En als bijzondere muzikale gast is het ons gelukt om de nummer één op onze verlanglijst te contracteren, de vermaarde vocalist Wouter Hamel! Na het concert van de Dutch Swing College band volgt een snelle podiumwissel en wordt de avond afgesloten door de bekende band waarin vader en zoon Edau al jaren te horen en te zien zijn.

Donderdag 14 juli, een avond aan het Como meer

In 2017 werd gevierd, dat de regenboogklasse 100 jaar oud werd. Onder andere door eenmalig wedstrijden te varen op het Como meer. Alleen de rit ernaar toe was al spectaculair! Memorabel waren de avonden waar wij aan lange tafels met zo’n 150 personen ons bordje pasta geserveerd kregen. Vanuit Nederland ingevlogen liepen 3 geschoolde stemmen tussen de tafels door. De Como Singers werden zij gedoopt. Deze donderdag van de kaagweek willen wij zo’n diner aan lange tafels graag organiseren voor alle zeilers en hun achterban, met natuurlijk de Como Singers en op het podium een geweldig kwintet onder leiding van Frits Landesbergen. Voor onze uitbater Koen en zijn brigade wordt het een uitdaging, omdat wij tussen de 300 en 400 gasten aan tafel verwachten! De kosten voor het diner, op basis van “shared dining” bedragen € 25,00.

Vrijdag 15 juli, een dag waar de meesten van ons gezwommen hebben

Omdat velen van ons hebben gezwommen voor het goede doel, de strijd tegen kanker, in samenwerking met de Maarten van der Weijden foundation, een avond om even helemaal “los” te gaan. Deze band bestaat uit oud studenten, die nu allemaal als arts, chirurg of advocaat de kost verdienen. In hun studententijd speelden zij in de huisband van het Rotterdamse corps, de Hermes House Band. Door dat éne hitje, een cover van “I will survive” werd de band een verdienmodel voor de toenmalige arme studenten. Nu spelen deze muzikanten nog een paar keer per jaar op feestjes die ze echt heel erg leuk vinden. Een paar jaar geleden speelden zij op de kaagweek en die avond werd onvergetelijk; zowel voor de zeilers als voor de muzikanten!

Zaterdag 16 juli, traditioneel de muzikale uitsmijter

Intussen een vaste naam in de programmering van de Kaagweek; Captain Midnight xxl. Een band die als een geoliede machine door het muzikale landschap vliegt. Met nummers die bijna iedereen kan meezingen en waarop niemand stil kan blijven staan. Als solist treedt op de Nederlandse Tom Jones in de persoon van “Mike Peterson”. Als intermezzo dit jaar een act die een parodie is op de toppers. Drie mannen uit de regio, die iedere feesttent op de kop zetten.

Iedere avond begint het muzikale programma in de tent om 21.00 uur

Tentoonstelling in het kader van de 100ste Kaagweek   “De Zilvervloot van de Gouden Kaagweek”

Wie jubileert, viert feest. Zo ook de 100ste Kaagweek. In het kader daarvan worden de zilveren modellen tijdens de Kaagweek en in de maand augustus tentoongesteld voor het publiek.

Deze prachtige modellen zijn voor iedereen te bezichtigen in het museum van het historisch genootschap Warmelda te Warmond. Dit museum is gevestigd in de oude pastorie “De Roekenhof” gelegen aan Herenweg 82 te Warmond.

Jan-Bart Lucas heeft zich verdiept in de geschiedenis van deze bijzondere prijzen waardoor elke boot zijn eigen verhaal heeft. Met recht de Zilvervloot van een Gouden Kaagweek. Wij zien u graag tijdens de Kaagweek en in de maand augustus om de vloot van dichtbij te aanschouwen.

De openingstijden tijdens de Kaagweek zijn 10:00 tot 13:00 uur.

Kaarten Comodiner kopen

Aanleggen tijdens de Kaagweek

Om iedereen in de gelegenheid te stellen de 100ste Kaagweek te bezoeken is er aan de steigers een speciale blauwe zone ingericht. Deze zone is speciaal voor passanten en bezoekers die de Kaagsociëteit voor een korte periode willen bezoeken. In plaats van de bekende blauwe parkeerschijf kunt u bij eén van de havenmeesters een Kaagweek parkeerschijf krijgen. Als u deze bevestigd aan uw stuurwiel of buitenboordmotor kunt u voor een kort verblijf, (maximaal 2 uur) aanleggen in de blauwe zone. Op deze manier is de 100ste Kaagweek bereikbaar voor iedereen. Op de parkeerschijf zal de havenmeester u naam en telefoonnummer registreren. De blauwe zone bevindt zich aan de steigers tussen de starttoren en de hoofdsteiger. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking, zo maken we er voor iedereen een mooi feest van.

De Kaagweek wordt o.a. mogelijk gemaakt door